Salland is aspergeland, dus in het seizoen zijn er overal overheerlijke asperges te koop – direct bij de boer- en de restaurants bieden aspergemenu’s. 

Daarnaast wordt er goed geboerd in Salland en de producten zijn o.a. terug te vinden in boerderijwinkels. Zo vindt je in Raalte boerderij Evenbelt en de Knapenvelder. In de maanden juni, juli en augustus kun je bij de eerstgenoemde zelf aardbeien plukken; verser kan dus niet. Bij beide boerderijwinkels vind je een uitgebreid assortiment aan lokale geteelde en geproduceerde lekkernijen.

Niet ver van ons huis vindt je Kaasboerderij (annex galerie) Heileuver en het dorp heeft een eigen wijnboerderij. Heerlijk gra(a)svlees koop je bij de natuurwinkel in het dorp en eitjes haal je onderweg bij de boer. In Dalfsen bevindt de locale boerderijwinkel zich in een molen. 

Al deze heerlijke en eerlijke producten vind je terug bij verschillende restaurants in de buurt. In onze gastengids vind je er genoeg om elke dag wel uit eten te kunnen gaan. Sommige restaurants blinken daarbij ook nog eens uit door hun unieke locatie; een pittoreske herberg of een prachtig terras aan de Vecht.

Wil je zelf aan de slag? Op verschillende locaties worden kookworkshops aangeboden, waaronder ‘outdoor cooking’.