Voor het geval de kinderen uitgekeken raken op de grote tuin, is er in de omgeving ook voor hen genoeg te doen. Dichtbij ligt een grote speelboerderij met dieren en allerlei speelattracties.

Er zijn verschillende zwembaden in de omliggende dorpen (Lemelerveld, Heino, Raalte). Daarnaast is er een aantal vakantieparken in de omgeving waar je ook een los entreekaartje kunt kopen en van de aanwezige voorzieningen gebruik kunt maken.

In de zomer kun je een boottocht maken over de Vecht op ‘de Vechtvaarder’. In de buurt van Olst kun je op een landgoed ezelwandeling of -tocht maken, voor een picknickknapzak kan worden gezorgd. In de omgeving van Ommen kun je op ‘Koe-Safari’. Of bezoek een boerderij om te struinen in de hooiberg, te verdwalen in het maïsdoolhof, boerengolf te spelen of koeien te voeren. Stop onderweg voor een bezoekje aan de ijsboerderij.

Avonturenpark Hellendoorn ligt op een kwartiertje rijden. Op de Sallandse Heuvelrug is een speciale route voor kinderen uitgestippeld. In de omgeving van Ommen is een leuke speurtocht door de bossen en graasvelden uitgezet.

Er zijn verschillende kinderfietsroutes, waaronder een pannenkoekenfietsroute.

Ook is er een geheel op kinderen ingesteld restaurant; met tipi’s en prachtige speelapparaten in de tuin. Er worden hier regelmatig originele activiteiten georganiseerd en er is een ook voor de ouders heel aantrekkelijke menukaart.