In dit deel van Nederland leef je met de natuur en ervaar je de verschillen tussen seizoenen.

Het huis ligt in een ‘houtwal’ en kijkt uit over het boerenveld. Vanuit het huis kun je direct wandelen over onverharde weggetjes en klompenpaden tussen de velden door. Fietspaden (onderdeel van het fietsknooppuntensysteem) komen 'tot aan de voordeur'.

Op korte afstand liggen ook natuurgebieden zoals de Lemelerberg, het Boetelerveld, het Rechterense Veld, het Vechtdal ten zuiden van Dalfsen en de omgeving rond Ommen (o.a. Stegeren, Junner Koeland, Beerse), de IJsselvallei (m.n. Infocentrum IJssel Den Nul) en natuurlijk de prachtige Sallandse Heuvelrug, een door gletsjers ontstane stuwwal met hoogtes tot wel 80 meter.

Je vindt hier weidse landschappen maar ook dichtbebost gebied, heide en zandverstuivingen. De Sallandse Heuvelrug is uitgestrekt en hier kun je echte stilte ervaren. Dit gebied kent behoorlijke hoogteverschillen - en daardoor ook overweldigende vergezichten - waardoor je je soms in het buitenland waant. Je kunt hier ook bijzondere vegetatie zien, zoals grillig gevormde eiken, jeneverbesstruiken en witte berken. Met een beetje geluk kun je hier ook de bijzondere blauw-zwarte korhoender tegen komen.

In verschillende van bovengenoemde gebieden lopen ‘wilde’ koeien of paarden los rond.

In onze gastengids vind je veel informatie over deze natuurgebieden, wandel- en fietsroutes en links naar interessante websites,